Domeinnaam registreren

Claim jouw plaats op het web! Voordat je een eigen website kan lanceren heb je natuurlijk eerst een domeinnaam nodig.

Heb je een sterke, duidelijke domeinnaam bedacht die makkelijk te onthouden is en jouw business perfect weergeeft? Houd er dan ook rekening mee dat zoekmachines jouw website graag willen vinden! Het kan dus slim zijn een populair zoekwoord in de domeinnaam te gebruiken om de vindbaarheid te verhogen.

Er is een bijna oneindige keuze aan domeinnamen, maar er zijn ook al veel namen bezet. De eerste stap is dan ook te kijken of de naam van jouw keuze nog niet in gebruik is.

Is de domeinnaam nog vrij?

Domeinnaam registreren

Is de domeinnaam van jouw keuze al bezet? Tegenwoordig kan je kiezen uit verschillende domeinextensies. Je hebt niet alleen meer .nl of .com, maar ook bijvoorbeeld .shop, .art en .eu.. Dus bestaat de domeinnaam die jij in gedachten had al? Probeer het dan eens met een andere extensie!

Als je een nog vrije domeinnaam hebt gevonden kan je deze bij ons registreren. Je kan er voor kiezen alleen de naam te laten registreren, of er dadelijk een website bij te (laten) bouwen. 

Kies hier  dan een passend pakket!

Domeinnaam verhuizen

Heb je een bestaande domeinnaam en wil je die graag verhuizen naar een andere hostingprovider (registrar)? Dan wil je natuurlijk niet dat je website tijdens die overzetting uit de lucht is. Daarom is een soepele, goed geplande verhuizing belangrijk.

De eerste stap is het aanvragen van je domeinnaam en gewenste pakket . Daarna vraag je een verhuiscode (of ‘verhuistoken’) aan bij je oude provider. Deze heb je nodig om het domein over te zetten naar een andere host. De oude host is verplicht deze binnen vijf dagen te verstrekken. Vraag de oude provider ook een eventuele registrar lock te verwijderen.

Maak voordat je de overeenkomst met je huidige host beëindigt een back-up van je website, eventuele database en e-mailberichten. Deze heb je nodig voor het overzetten naar de nieuwe host.

Vervolgens upload je de backup van je website via ons naar je nieuwe hostingprovider. In de testomgeving kan je zien of alles naar behoren werkt, waarna je de verhuizing kan starten. Op deze manier verhuis jij je domeinnaam zonder downtime en blijft je website altijd actief.

Beetje lastig allemaal?

24Hosting leidt je graag door het hele verhuistraject heen!

Wil je de verhuizing helemaal uit handen geven? Wij kunnen de website, de e-mail en alles dat je verder wilt verhuizen (tegen vergoeding) voor je overzetten.

Webhostingpakketten

PAKKET 1

€ 0,30 p/mnd

PAKKET 2

€ 4,50 p/mnd

PAKKET 3

€ 10,- p/mnd

PAKKET 4

€ 20,- p/mnd